Ocean Acidification

Wilt u een leerzame zondagavond? Dan loont het de moeite om naar onderstaande video te kijken of de audio te luisteren. Om het klimaat te sparen kunt u ook een mp3 downloaden met de soundtrack. Niet om een goed advies te krijgen, de video is van het typische zwakte veroorzakende niveau. Luister naar de inhoud, niet de motivationele lading. De take home message is in een paar zinnen uit te leggen:

CO2 zorgt voor verzuring van de oceanen

De oceanen sterven daardoor en nemen 50% van de zuurstof productie mee in het graf

dus op termijn ook de mensheid

We doen hier iets aan door direct bij de koolstof houdende brandstof producenten aan te kloppen en te vragen de tent te sluiten,

en door de ocean een handje te helpen bij het absorberen van de CO2 

Verzuring van de oceanen wordt nog altijd als een probleem met onbekende gevolgen beschouwd. Het wordt als een probleem dat bottom up moet worden aangepakt uitgelegd, en er wordt rekening gehouden met de ‘wereld economie’. Dat zijn driefouten/ommisies. We moeten mensen die niet serieus zijn over de lange termijn, die constant naar bevestiging blijven vragen, die dan willen weten hoe alles precies gaat gebeuren voor er beslissingen worden genomen uit onze bestuursorganen verwijderen. Een lange termijn effect is een zwak argument als het niet zeker is dat het gebeuren zal, maar ocean acidification en de aftakeling van onze oceanen is een realiteit in het heden. We houden rekening met ons pensioen, en kunnen ook ingrijpen mbt onze oceanen.

"It is still early day and the science is not clear" zegt de presentator

Wat zou u zeggen als u hoort dat 

"There is a 30% reduction in the microorganisms"

"That reduces CO2 capture" (and O2 production)

"Reefs can not survive"

"Ocean acidification is the most important scientific crisis, more important than pollution"

De video maakt de fout om ontkenningen te gebruiken "We cannot be complacent just because.." dus het is door slechte schrijvers gescheven. Er zijn meer van dit type ontmoedigings video’s waarvan mensen zeggen "Die mensen zien er ongezond uit, ze drukken zich zwak uit, daar luister ik niet naar". De oplossing is ook geen goed idee, namelijk de drive vanuit het publiek laten komen via eindeloze discussies waarin ze dezelfde taal ontwikkelen. Zo gaat het ook niet als er een regenwoud gekapt moet worden of een oliebron aangeboort, dat wordt gewoon gedaan.

Het zou geen kwestie van overtuigen moeten zijn, iedereen kan het vaststellen. Als regeringen zich niets van wetenschap aantrekken moeten ze een keer vertrekken. Op een of andere manier komt een redenering die oplossingen zoekt steeds terug bij het olie/krediet systeem en de economie waar mensen zo verslaafd aan zijn. Dat kan worden aangepakt, maar daarover een andere keer meer.

Leave a Reply