To our Podcasts

Acties Tegen GM Gewassen In Belgie

Je hoeft je echt niet lang in de genetisch gemanipuleerde landbouw te verdiepen om te concluderen dat het een kerstboom is vol negatieve effecten. GM gewassen bevatten vaak genen van giffen die bij consumptie onze organen aantasten. De gewassen van de groep de Roundup Ready wordt genoemt is tevens bestand tegen een zeer gevaarlijke herbicide die door het beinvloeden van de grondbiologie maakt dat de voedingswaarde van GM gewassen lager is.

Het is geen geheim dat deze gewassen gepatenteerd zijn, maar weinig mensen weten dat al een boer eigen gewassen heeft die met GM genen besmet raken deze vervolgens ook gepatenteerd zijn, of in ieder geval worden beschouwd als ‘gestolen’ van Monsanto. Dit ruineert boeren en verarmt de varieteit, want boeren waarvan de gewassen met GM genen zijn besmet mogen deze niet meer verbouwen.

Als laatste zijn veel GM gewassen ‘terminator’ seeds, dwz ze brengen onvruchtbate planten voort. De boer moet steeds terug en gaat tenslotte failliet vanwege de leningen, een zeer voorspelbaar proces, maar de banken zijn volledig betrokken en essentieel bij de verschroeide aarde strategie van MOnsanto. Vele duizenden indische boeren plegen jaarlijks zelfmoort, maar ook in de VS en andere landen is de trend stijgend.

Als klap op de vuurpijl heeft de CEO van Monsanto al eens gezegd dat de groene revolutie niet duurzaam is, geen structurele verbetering. Dat wordt meteen duidelijk als men de chemische en logistieke kosten in ogenschouw neemt. Meer het doel van GM is afhankelijkheid creeren, en daarmee controle. Geen zaden en kunstmest, geen eten, end of story.

http://www.greencheck.nl/index.php?/archives/330-Monsanto-Weet-Dat-Het-Fout-Bezig-Is.html

ONderstaande video toont de actie in Belgie. De politie treed belachelijk op. De muziek en stijl is altijd een beetje alternatief, maar iedereen die GM granden, soja e.d. eet riskeert nare aandoeningen. Je kunt zien dat actie extreem eenvoudig is, gewoon de gewassen verwijderen. Zoals te zien is groeien nit GM gewassen ook prima. IN heel Europa plant Monsanto stiekem stukken GM gewas om zo een voldongen feit te creeren, de autoriteiten in sommige landen zijn er allert op, Duitsland helemaal. Het beleid in Europa was dat GM alleen werdt toegestaan als het bewezen veilig was, en dat is niet bewezen. Nu kalft dat langaam af. De voedsel veiligheid is alleen al door de monocultuur in gevaar..

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *