Autorai, Olie Speculatie

Een beeld kan meer zeggen dan duizend woorden, dus hoe zit het dan met een plaatje van tekst? Op de populaire zenders gaat het deze week maar over een ding, de auto’s op de Auto rai, het mag alles zijn, het maakt niet uit, maar "het moet wel een beetje vervuilen" volgens een radio presentator, alsof dat lekker vies is oid.

Meanwhile back at the ranch begint de trend van beleggen in olie te bijten, Obama heeft er genoeg van en heeft opdracht gegeven tot een commissie die speculanten gaat aanpakken.

( RTR ) 04/21 02:30PM OBAMA SAYS HAS ASKED ATTORNEY GENERAL TO CREATE TEAM TO "ROOT OUT" FRAUD, MANIPULATION IN OIL MARKETS THAT COULD HIT GAS PRICES 
( RTR ) 04/21 02:31PM OBAMA, IN PREPARED REMARKS, SAYS TEAM’S FOCUS WILL INCLUDE OIL MARKET TRADERS AND SPECULATORS
( RTR ) 04/21 02:31PM OBAMA SAYS WILL MAKE SURE THAT NO ONE IN OIL MARKET IS TAKING ADVANTAGE OF THE AMERICAN PEOPLE FOR THEIR OWN SHORT-TERM GAIN

Bron Zerohedge

Misschien weet iemand nog hoe de Brent Crude een vrij lange tijd ongeveer een dollar hoger stond dan de prijs in het midden oosten. De olie markt is een samenwerkings verband tussen de banken, producenten en handelaren, net als de financiele markt een samenwerkings verband is tussen banken, rating agencies en beurshandelaren. Daarbij staat de Federal reserve al sinds Nixon aan de top van de bank/olie/handelaren pyramide. Obama snapt er geen iota van.

Stephen Leeb is on to something, maar toch weer praten over winst strategiien! 

Als de prijzen aan de pomp maar niet teveel stijgen. Als mensen maar blijven rijden. Het is gewoon en belasting die brandstof prijs, een cashflow van jewelste, en men wil blijven innen. Maakt niet uit dat er geen reserves zijn voor de bouw van duurzame energie bronnen als dat een existentiele noodzaak wordt. En in Nederland kunnen we fijn naar de Rai.

Leave a Reply