Onze Voedsel Strategie Moet Worden Herzien

In de video hieronder wordt een quote van het World Economic Froum aangehaald, dat is de bijeenkomst waar de rijken voorstelden de krediet zee nog verder te vergroten. Het is het toppunt van ironie dat de mensen die het geld hebben om te speculeren en die momenteel vluchten in grondstoffen ons tegelijkertijd vertellen dat hun gedrag tot serieuze problemen zal leiden.

$100 Biljoen extra kreidiet zou volgens het WEF genoeg zijn om de hele wereld binnen den scope van het financieel systeem te brengen, dwz onder de controle van de eigenaren van dat systeem. Probleem is echter dat dat gepaard zou gaan met een ecoholocaust van het soort dat eens in de 250 miljoen jaar voorkomt.

Ban Ki Moon noemde dit tijdens de bijeenkomst een "a global suicide pact"


Het mag duidelijk zijn dat klimaat verandering oogsten doet mislukken. Het maakt dat mensen niet meer van hun productie kunnen rondkomen. Zelfs de armste mensen verwachten iets te kunnen verkopen, in Bolivia bijvoorbeeld is dat in sommige gevallen niet meer mogelijk. De warmere temperaturen geven schimmels en plagen meer kans. De bergen houden het water niet langer in de vorm van sneeuw vast. 

"Food price inflation is “the biggest threat today to the world’s poor,” Zoellick said at a press conference following meetings of the World Bank and the International Monetary Fund. “We are one shock away from a full-blown crisis.” (bron)

Zoeligger legt het nog een keertje uit : Shit happens, maar derivatives en mobieltjes kunnen een uitkomst bieden. 

Er is wel een oplossing, in de video bovenaan deze pagina wordt over vlees gepraat, vlees dat uit Australie komt. 70% van de gewassen worden verbouwd om vee mee te voeden. Er zou dus een veel minder groot probleem zijn als mensen maar eens in de week vlees zouden eten (scheelt 85% en een hele hoop NOx emissies).

De speculatie met grondstoffen moet simpelweg verboden worden. Als mensen willen gokken dan mag dat niet ten koste gaan van essentiele delen van de economie, dat komt namelijk neer op het heffen van belasting. Het verhandelen van Futures moet alleen worden toegestaan aan eindgebruikers.

Sommige mensen zeggen dat JP Morgans Blythe Masters voor de financiele van 2008 crisis al een zorgvuldig plan had om een keten van voedsel rellen te veroorzaken rond de Middelandse Zee door speculatie en manipulatie van grondstof prijzen. Deze bewering is lastig te volgen, maar de illegaal grote posities van JP MOrgan tav zilver en koper laten zien dat deze bank niet volgens de normale regels opereert.  

Kunst eten en het plan van Blythe Masters van JPM Chase

De voorspellingen van alle internationale instituten die de ‘markt’ analyseren leiden allemaal tot een voor hen vervelende voorpselling : De markt zal uiteenvallen en verdwijnen. Een recente analyse noemde het  ‘falende prijs transmissie’, dwz het ontstaan van verschillende lokale markten. Dat is niet erg, behalve dat de industrie niet verplicht wil worden verantwoord met het milieu om te gaan. Sterke landen kunnen hun eigen pad kiezen, zoals Rusland dat na de mislukte oogst vorig jaar de export van graan e.d. voor onbepaalde tijd stopte. 
Zoals de man in de video hieronder aangeeft zijn de amerikanen momenteel slecht voorbereid op een voedsel krisis, tijdens de Great Depression konden mensen nog terug naar het land, nu is dat een dorre stofwoestijn. Wil er iets ten goede gebeuren dan moeten de mensen weer eigenaar worden van land en moet de verwachting anders worden gemanaged. De olie aangedreven industrie moet simpelweg verdwijnen en plaats maken voor een centraal gefaciliteerde cottage economy,
Lukt het niet die transitie te forceren dan is het scenario de voortschijdende afkalving van overleefbaarheid door degradatie van milieu wetgeving en verbreiding van vervuilenden olie en gas winnings technieken, het abrupt afsluiten van delen van de wereld van fossiele brandstoffen en voedsel en misschien zelfs een oorlog om voedsel met Europa.

Een van de strategieen om ons te beschermen is voedsel lokaler verbouwen en de noodzaak van gebruik van kunstmest uitfaseren. Op de korte termijn kan in geval van voedsel tekorten de veestapel worden gereduceert, die verbruikt meer dan 60% van de plantaardige productie. Ook moet boeren met alternatieve energie bronnen worden gepromoot, dwz oa het bewerken van land met behulp van zonnestoom of zonnestroom of zonne- of windamoniak die elders is gefabriceerd. Het blind afgaan op rapporten die de downside verhullen of beweren dat de gekozen weg een is de we zouden moeten doorzetten is echter geen goed idee.  

Leave a Reply