Verwacht de EPA Nucleaire Fallout In Het Milieu?

Terwijl het niveau van Jodium 129 bij Fukushima een nieuwe piek bereikt en twee technici aan de straling zijn bezweken en afgevoerd treft men in de VS vreemde voorbereidingen.

Michael Kane meldt op www.collapsenet.com dat het amerikaanse milieu agentschap (de EPA) de regels voor radioactieve stoffen wil aanpassen. Dit houd in dat de acceptabele concentraties van sommige restproducten van kernsplitsing worden verhoogt.

  • Een bijna 1000-voudige toename in toegestane bloodstelling aan strontium-90;
  • Een 3000 tot 100.000 keer zo grote toegestane blootstelling aan jodium-131;
  • Een bijna 25,000 voudige toename in blootstelling aan nickel-63.

Strontium-90 wordt gevonden in opgebruikte splijtstaven en radioactief afval en fallout van nucleaire explosies.

Jodium-131 is een bijproduct bij een nucleaire splitsing (3%) en is de schadelijkste component in fallout bij een explosie. Hoewel in de media de ‘tracer’ isotoop Jodium 129 het meest wordt genoemd maakt dat type maar 0.84% uit van de restproducten.

Nikkel-63 is kankerverwekkend en schadelijk bij inademing. Nikkel-63 straalt echter niet ver of te sterk en kan gebruikt worden in atoombatterijen die 30 jaar meegaan, atoom batterijen zijn een soort mini zonnepanelen waarbij beta straling de rol van licht inneemt.

Het is een beetje eng en lijkt op de wetswijzigingen die in Nederland tav de zuiverheid van grondwater worden voorgesteld. Als de VS straks met fallout en kernrampen te maken krijgt zal er eerder groen licht gegeven worden, als in Nederland door schalie gas winning (zn. Fracking) ons grondwater giftig wordt, zal niemand daar een juridisch punt van kunnen maken. Publiekelijk zal dan beweert worden dat de milieu normen worden gehaald, normen waarvan we aannemen dat ze zonder politiek motief worden vastgesteld.

Leave a Reply