To our Podcasts

Steeds sterker lawine effect zonnepanelen

Iedereen weet intussen wat zonnepanelen zijn, hoe ze er uitzien en dat je nooit iemand hoort klagen over de installatie. de prijzen zijn intussen flink gedaald, wat nog zal doorzetten omdat de productie capaciteit groeit en er aan de EU heffingen wordt getoornd. Gemeenten zoals Arnhem hebben geen enkele reden meer om te aarzelen met het promoten en faciliteren van zonneinstallaties.

De zwarte panelen zijn esthetisch, de investering verdient zich al bijna in 6 jaar terug. Nederland loopt flink achter bij de ons omringende landen, voornamelijk vanwege de gasverslaafde partijen in de regering. Langzaam begint de weerstand daartegen toe te nemen. Nog even en nieuwbouw huizen met daken op het zuiden moeten verplicht panelen in plaats van pannen gebruiken.

In de motie hierboven wordt Het Rijnstate Ziekenhuis genoemd. Daar werden 600 zonnepanelen op het dak van Rijnstate Arnhem, in totaal ongeveer 3.000 m2. Ieder jaar wekt Rijnstate op deze manier ongeveer 148.500 kWh op. Ziekenhuizen hebben continu electriciteit nodig, ze zijn dus ook een prima kandidaat voor batterij opslag.

De getoonde Tesla Lithium Accu is groter dan hij hoeft te zijn voor de meeste huishoudens. Volgens sommige bronnen worden de systemen via een leas constructie geplaatst. Lithium accus zijn perfect te recyclen, dus ook al gaan ze niet eeuwig mee, waneer ze met hernieuwbare energie worden gerecycled kost dat bijna niks.

Lokale opslage wordt nu in Duitsland gestimuleerd, waarbij je wel moet kiezen, danwel je eigen stroom opslaan met subsidie, danwel deze terugleveren tegen een vergoeding. Deze regeling is voornamelijk getroffen omdat de kolencentrales de kosten van het in de winter produceren van stroom tegen terugleververgoeding (geld dat huiseigenaren in de zomer opbouwden) niet meer kunnen opbrengen.

Een regeling die energie opslag stimuleert moet echter levering naar het netwerk toestaan, zodat individuele opslag installaties een buffer kunnen zijn van stroom. Zo kan stroom die lokaal wordt geproduceerd lokaal worden benut. De energiemarkt is nog niet op deze fijnmazigheid voorbereid maar dat zal dan vanzelf komen. Gemeenten kunnen op dit gebied koploper zijn.

Elke gewonnen slag voor meer hernieuwbare energie betekend minder invloed van de fossiele infrastructuur. Dit zal op gegeven moment een totala omslag teweeg brengen, zodat fossiel echt wordt gezien als iets uit het stenen tijdperk. We kunnen niet wachten tot het zover is.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399