Ban Ki Moon Waarschuwd Voor ‘Global Suicide’

Ja, je heb er die wel van goede zin zijn, en die het met me eens zijn. Zoals bv. Ban Ki Moon:

Secretary-General Ban Ki-moon today called for “revolutionary action” to achieve sustainable development, warning that the past century’s heedless consumption of resources is “a global suicide pact” with time running out to ensure an economic model for survival.

‘An economic model for survival’ is dus niet het huidige economische model.Get it?

Ban Ki Moons Nieuwe Aanpak

Ban Ki Moon besloot recent zich niet langer met de COP klimaat conferenties (Copenhagen en Mexico) bezig te houden, omdat hij op korte termijn geen resultaten verwacht. Hij vind daarin duidelijk bijval van EU president Van Rompuy, die al in 2009 vond dat de COP meetings onproductief zouden blijken:

"The officials said the change in focus reflected Ban’s realisation, after his deep involvement with the failed Copenhagen summit in 2009,
that world leaders are not prepared to come together in a sweeping
agreement on global warming – at least not for the next few years."

Exit strategie

1. Verlos de wereld van het huidige financieel systeem door het non profit te maken en in publiek eigendom te geven. Schulden en leningen die niet binnen 5 jaar onder redelijke voorwaarden kunnen worden betaald worden afgeschreven. Rente dragend lenen wordt verboden (zoals het duizenden jaren in de menselijke geschiedenis is geweest).

2. Prioriteer de ontwikkeling van de lokale autonomie op basis van energie, voedsel en vaardigheden. Hef een belasting op transport die begint bij een afstand tussen producent en consument van meer dan 50 km.

3. Prioriteer alternatieve energie bronnen en confisceer alle fossiele bronnen in de transitie fase, zodat ze alleen voor het hoogst noodzakelijke, en het creeren van alternatieve bronnen benut kunnen worden.

4. Laat al het intensief bebouwde land overgaan op organische bebouwing door mensen die het in eigendom krijgen en daarbij worden begeleid.

5. First things first

Leave a Reply