To our Podcasts

Zelfmoord van de Turby?

20-11-2012 Turby lijkt zich op te maken voor een herstart, met hopelijk een betere markting aanpak dan hieronder becommentarieerd, gebaseerd op te Q&A op de Turby website. 

Herinnert u zich de Turby nog? Een kleine windturbine op uw dak, in de stad. Niets ingewikkelds aan, indien massaal geproduceerd best te betalen. Genoeg energie voor het hele gezin. De site is down, en de uitleg bij vragen is simpelweg deprimerend. Zo wordt een prima concept begraven.

 Hoeveel Kilowatt brengt de Turby op? Vraag niet te beantwoorden!

Natuurlijk is die vraag te beantwoorden, er zijn windkaarten van Nederland en daarop kun je iig een verwachting baseren. Als Tuby werkelijk gepromoot werd dan stond er een duidelijke hoeveelheid Kwh. ""Hoe zuinig is deze auto? Dat weten we niet nou goed?"

Is een vergunning nodig? Hoeveel kost het om een vergunning te krijgen? Ja, en dit kan wel 6000 Euro kosten !

Als je hiervoor het bestemmingsplan moet wijzigen en dan nog afhankelijk van de procedure. Dit soort eventualiteiten die weinig voorkomen hoeven toch niet benadrukt te worden?

Kan Turby op een woning? Turby op een mast van 5 m bovenop
een woning is ‘geen gezicht’ !

Daar is dat ding voor gemaakt! Laat de koper in godsnaam uitmaken of het ‘geen gezicht’ is. Goede marketing om mensen daar aan te herinneren.

Kan ik de bladen los kopen? Nee.

Kunt u de wind komen meten? Heeft helaas geen zin.

Kan ik mijn huis met Turby verwarmen? In het algemeen is het jammer om kostbare elektriciteit
te gebruiken voor een laagwaardige toepassing als verwarming. (Maakt niet uit of u dat een interessante toepassing vindt)

Ik wil Turby zelf bouwen, kunt u de tekeningen sturen? Nee, er zijn immers aanzienlijke investeringen gedaan in de ontwikkeling
van Turby. (Waar we niks mee doen)

Heeft u een touw zodat ik me aan de Turby kan opknopen? Zit in het pakket.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *