To our Podcasts

James Hansen, Disinformant?

Ik ben geneigd James Hanssen te steunen in zijn ideen. Hij heeft echter een paar griezelige misconcepties in zijn uiteenzetting van de risico’s van runaway climate change.

Ten eerste begint hij in een vloeiende beweging over het verhuizen naar een andere planeet. Dat soort complete nonsense is misschien modieus als je bij Nasa werkt, maar men mag verwachten dat het niet als alternatief wordt genoemd. Dat is net als zeggen dat de elfjes misschien een oplossing weten.

Ten tweede beweert mr. Hansen dat als onze aarde eenmaal sterk opgewarmd is er geen weg terug meer is. Dat wordt door de geschiedenis van de aarde weerlegd, het is zeer warm geweest aan het eind van het Permian, toen was de atmosfeer door klimaatverandering toxisch geworden, vol methaan, CO2 en H2S, en toen koelde door de reabsorptie van CO2 de aarde weer af.

Ten derde gaat hij mijns inziens veel te ver door te zeggen dat de oceanen zullen koken door teveel waterdamp in de atmosfeer. Kokende oceanen betekenen meer dan 100 graden op zee niveau, want met al dat water in de atmosfeer is deze een stuk zwaarder. Dat water vormt echter wolken, en die refelcteren zonlicht, en dat koelt de aarde af. Wat is dan de dynamiek?

Ook zegt Hansen dat het smeltende water van groenland de ocean zal afkoelen, en de golfstroom versterken. Dat spreekt de beweringen tegen, het is juist een meetbaar fenomeen dat de ocean circulatie aan het vertragen is.

Nasa lijk mij geen betrouwbare bron, iig mr. Hansen lijkt eea over het hoofd te zien.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *