Energie Vakbeurs 2010

Vandaag een bezoek gebracht aan de Energie Vakbeurs 2010 in de Brabanthallen. Vandaag vond daar ook de Duurzame Energie Conferentie plaats, maar deze was voor niet verenigingsleden 395,- Euro en voor leden van een aantal relevante vakverenigingen 225,15 Euro, dit om het exclusief te houden.

Duurzaamheid staat veel meer op de voorgrond dan vorig jaar, al is het politieke klimaat voor duurzame investeringen zojuist verslechterd. De prijzen van duurzame energie, met name PV gaan nog niet omlaag, hoewel dit toch zou moeten kunnen met cellen van 1,50/Wp.

Een interessante innovatie was de T5 adaptor voor T8 armaturen, (onbetaalde reclame) waardoor minder efficiente T8 armaturen modernere T5 buizen bv. de TL5 ECO van Phillips (onbetaalde reclame) kunnen voeren. TL is nog steeds competitief met LED.

Hier volgt morgen een uitgebreidere uiteenzetting van sommige producten en ideen die op de Energie 2010 vakbeurs te zien waren.

De beurs is niet voor consumenten bedoeld, dus veel producten (zoals industriele installaties) zijn minder geschikt om op individuele basis toe te passen. Dat zou echter een reden kunnen zijn om zich als wijk, straat of flat bewoner te verenigen in iets dat vergelijkbaar is met een woningbouwvereniging. Energie zal meer lokaal worden opgewekt, en hopelijk door u zelf.

Gezien oa

Triple Solar Dakelementen die tevens als zonnewarmte paneel dienen (en mogelijk zelfs PV)

A20e.nu Efficientie intiatief o.a. zonne voorverwarming van waswater

Eposs Verlichtings techniek (T5 adapter)


Wolter & Dros
Administatieve support voor particuliere energie installaties

Condarmatic LED TL die zich aanpast aan omgevingslicht

Insted Warmte Koude opslag

Ledzgo eh..

Energie besparen doen wij zo Energie advies

Leave a Reply