China Spreekt Klare Taal

Reuters rapporteert dat de chinese klimaat onderhandelaar de VS heeft uitgemaakt voor ‘Een varken dat zich voor de spiegel mooi maakt’ omdat het er op staat dat China bindende targets adopteert terwijl de VS (volgens China) niet eens in staat is de meest milde reducties te implementeren. China heeft gelijk. Deze ronde is een repeat van de onderhandelingen in Kopenhagen.

Waar het om gaat is dat een chinese burger ongeveer een derde van de uitstoot genereert in vergelijking met een Amerikaan. Daarbij is China vanwege de risico’s van een energie crisis en milieu overwegingen hard bezig de wereldleider op het gebied van alternatieve energie te worden. Het is dus hypocriet van de VS om percentuele reducties te eisen zonder zelf iets op te offeren. Het laat vooral zien dat de VS een industrieel geleide natie is die niet geeft om de volgende generatie. Het laat zien dat zolang de ‘economie’ door deze industrieen gevormd wordt er geen argument sterk genoeg is om tot effectieve maatregelen te komen. 

De VS is in een industriele zelfmoordspiraal terecht gekomen, over het hele land wordt het water ondrinkbaar gemaakt door het zn fracking, worden mensen op straat en uit huis gezet om nutteloze financiele instituten in stand te houden, wordt het bedrijven toegestaan om zonder vermelding politici te sponsoren, organisch tuinieren verboden, leraren ontslagen. De VS is niet verantwoordelijk voor de toekomst ook al wist de industrie sinds 1957 van het gevaar en de realiteit van global warming. De VS leunt achterover tegen het nucleaire arsenaal en vraagt zich niet af of het er overmorgen nog zal zijn. Negeer de VS en maak een overeenkomst zonder hen.

Leave a Reply