Bikinihaul.com
 

Zonleningen.nl Samen Investeren in Zonneinstallaties

We werken al een tijdje aan een crowdsourcing methode met een twist, namelijk een waar tussenpersonen geen rol spelen. Dit betekent dat de kosten een stuk lager zijn dan gebruikelijk. De methode is gebaseerd op onderhandse leningen, dat zijn leningen tussen mensen zonder notariele stukken, echter wel met een contract. Het contract kan bij de belastingdienst worden geregistreerd en in sommige gevallen kan de lening en aflossing zelfs van de belasting worden afgetrokken. 

We zoeken mensen die met de buren hun zonneinstallatie willen financieren door directe leningen onderling. Wie geinteresseerd is kan zich inschrijven op zonleningen.nl . Wij nemen dan contact met u op.

Zonleningen 

Zonleningen zijn leningen die u direct van een ander ontvangt. Dit kan zomaar, maar ook met gebruik van een contract. In het contract staat precies hoeveel geleend wordt, door wie en wat de rente moet bedragen. U tekent het contract met uw financier en bent vervolgens de rente schuldig, of kunt op gegeven moment de schuld aflossen (door de 100 Euro terug te betalen).

Stel u heeft ruimte voor zonnepanelen. Dan kunt u zich bij Zonleningen registreren. Daarop maakt zonleningen een kosten raming binnen uw budget. Dit resulteert in een bedrag dat het zal kosten om bij u een installatie aan te brengen (kunnen zonnepanelen zijn, maar ook bijvoorbeeld isolatie).

Stel de kosten van de door u gewenste zonnepanelen zijn 4000,- Euro. Een deel betaalt u zelf, dus dan rest bv. 2000,- Euro. Deze verdelen we in 20 contracten van 100,- Euro. We rekenen vervolgens het rendement op uw panelen uit, dat is bv. 8%. We bieden de leningen aan tegen een rente van 5%. Er zijn nu 100 leningen van 100 Euro tegen 5% te koop. Mensen die interesse hebben kunnen zich inschrijven. Ze kunnen de contracten reserveren.

Als het volledige bedrag aan leningen voor uw installatie is gereserveerd wordt over gegaan tot betaling door de mensen die u geld lenen. Deze betaling gaat direct richting de leverancier van uw installatie. Wordt het volledige bedrag niet betaald binnen de gestelde termijn dan wordt al het geld terug gestort. Om meer zekerheid te hebben wordt een reserve pool aangehouden. Mensen die betalen sturen tevens getekende contracten op. Is de betaling compleet dan moet u die contracten tekenen. U heeft dan 20 contracten met verschillende mensen die u verplichten rente te betalen over de lening of deze af te lossen.

De installatie wordt geinstalleerd en u heeft hier financieel voordeel van. Elk jaar wordt u gewaarschuwd dat u de rente moet betalen aan uw financiers. U kunt die rente echter aftrekken van de belasting, dus u betaalt minder! Als u wilt lost u een of meerder contracten af. Zonleningen houdt bij wie welk contract heeft. U heeft uw installatie en uw financieer heeft een hogere rente dan elders.

Zonleningen werkt op basis van vertrouwen, het is de keuze van uw financiers om in uw installatie te investeren. Kunt u de rente niet betalen dan zijn maatregelen mogelijk, maar meestal zijn de kosten voor u een fractie van uw inkomen. Doordat het om veel kleine leningen gaat is het risico gespreid. Zonleningen treed niet op als bank dan wel incasso bureau, maar kan deze wel inschakelen. 

In eerste instantie zal de installatie door zonleningen zelf geleverd worden. Het kan ook voorkomen dat zonleningen de offerte voor de installatie uitzet aan de laagste bieder. 

Interesse? Registreer voor de pilot bij zonleningen.nl 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399