To our Podcasts

Klimaat sceptici verliezen ‘vakblad’

Een overweldigende hoeveelheid metingen wijst op gestage opwarming van onze atmosfeer. Met eenvoudige berekeningen is deze terug te voeren op ons gebruik van fossiele brandstoffen, en dit is al decennia het geval. Hoewel het publiek snel onder de indruk is van twijfel aan de wetenschappelijke conclusies, weten de mensen die gericht zijn op zelfbehoud dat degene die het meest twijfelen altijd de wetenschappers zelf zijn, en dat zijn ons niettemin het beste antwoord geven dat mogelijk is, zeker gezamelijk.

This journal has been killed for malpractice

Wie wetenschappelijk anders beweert dan dat we afstevenen op een extinctie door ons gebruik van kolen, olie en gas, liegt niet noodzakelijkerwijs, maar kijkt waarschijnlijk naar een lokaal of zwak correlerend probleem. Als het warmer word verschijnen er strandtentjes aan zee, maar als dat niet gebeurt betekent dat nog niet dat het kouder wordt. Misschien zijn ze verboden. Veel discussie ging over de invloed van de zon zelf, or die van warmte eilanden die de metingen zouden hebben verstoord. Maar aangezien elke generatie knappe koppen een hoop leden heeft die liever geen ramp zien gebeuren zijn alle weerleggingen inmiddels ontkracht. De enige conclusie die strookt met de metingen is dat we bezig zijn onze aarde om zeep te helpen.

“The journal, Pattern Recognition in Physics, was started less than a year ago. The editors-in-chief were Nils-Axel Mörner, a retired geophysicist from Stockholm University, and Sid-Ali Ouadfeul, a geophysicist at the Algerian Petroleum Institute.”

Het is dus niet vreemd dat een ‘wetenschappelijk’ tijdschrift van klimaat sceptici nu op de schop gaat. Sid Ali Ouadfeul, wacht even, je bedoelt Quad Fuel? Deze man bestaat waarschijnlijk niet eens. Maar dit tijdschrift zou zich wijden aan patroon herkenning in de algemene wetenschap. Dit was op zich al vaag genoeg, want doen we dat niet allemaal, proberen patronen te herkennen, is dat niet de basis van theorievorming. Quadfuel bleek echter zelfs daarin niet zo goed:

“Beall found self-plagiarism by Ouadfeul in the first paper published by the journal, which Ouadfeul co-authored. “Is this the kind of ‘pattern recognition’ the journal is talking about?” Beall quipped. The first five articles in the journal consisted of a pair by Ouadfeul, another two by climate skeptics, and the fifth article had “a significant amount of self-plagiarism.””

Enfin, nuf said, good riddance. klimaat sceptici zijn doorgaans politieke vazallen gelieerd aan de fossiele industrie of rechtse partijen, want rechts is de fossiele lobby. Hoewel deze mensen goede debaters kunnen zijn zijn ze doorgaans absoluut niet in staat een samenhangend verhaal op te schrijven. Met betrekking tot het klimaat kan dat ook niet meer als het doel is de trend te ontkennen. Laten we deze mensen vergeten, en focussen op de duizenden malen grotere weelde die we op basis van zonne energie kunnen verwerven dan met onze magere en tot strijd, competitie en armoede en slavernij lijdende fossiele reserves.

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399