Bikinihaul.com
 

De Doodstraf voor Milieuvervuiling

In het westen is de doodstraf taboe. Het lijkt een barbaarse maatregel in een wereld met gevangenissen waar de grootste crimineel onschadelijk voor de maatschappij kan leven. In China heeft men een andere geschiedenis. Een van de meest schokkende voorbeelden was het verhaal van iemand die (een jaar of 15 geleden) met de trein door China reisde, met veel lokale chinesen aan boord. Opeens was hij zijn walkman kwijt, dus de veiligheidsdienst ondernam een zoektocht in de rijdende trein. De dief werd gevonden en uit de trein geschopt, zonder deze te stoppen.

source 

China geeft de doodstraf voor financiele delicten, dus aan bankiers die de boel flessen. China heeft ook de mensen betrokken bij het babyformule debacle ter dood veroordeeld. Veel babies werden ziek en een aantal stierven omdat er melanine in de melkpoerder was gemengd, waardoor deze geen voedingswaarde had en giftig was. Wanneer men met mensen uit bv. Thailand praat, dan zeggen die geen producten uit China te willen kopen, je weet nooit wat er in zit.

Het probleem is dat China ook geheime gevangenissen heeft, onopvallende gebouwen waar mensen in zitten opgesloten, en fabrieken waar mensen niet uit mogen ontsnappen. Het biedt wat dat betreft weinig veiligheid of bescherming aan zijn burgers. Omdat China tegelijk een enorme bevolking heeft die in opstand kan komen (zo is het land tenslotte ontstaan), moet het maatregelen nemen als de bevolking ergens genoeg van heeft. Nu blijkt het genoeg te hebben van vervuiling.

 "Milieuvervuilers in China kunnen in het vervolg de doodstraf krijgen volgens wetten die woensdag van kracht zijn geworden. Dat meldt het RD vandaag. „In ernstige gevallen van milieuvervuiling kan de doodstraf worden uitgesproken”, staat er in de nieuwe wet. Dat meldden Chinese media donderdag."

China heeft vrij agressieve klimaat doelen, relatief met Europe, RT meldt dat China de emissies (Ton per Yuan GDP, BNP) wil terugbrengen met 30% in 2017. Dat is nog eens iets anders dan 14% in 2020 oid. Het paradoxale is dat het GDP zal dalen door de eliminatie van emissies, omdat fossiele energie een belangrijk deel is van de prijs van producten.  Als producten minder fossiel eisen en bv. met eigen wind energie gemaakt worden, zijn ze goedkoper, en hierdoor daalt het BNP!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *