To our Podcasts

Micro omvormers

Heeft u interesse in een systeem, laat ons dat dan weten via info@greencheck.nl 

Prijs is ongeveer 500,- per paneel incl. alles, excl. ballasttegels. 

Recent hebben we twee projecten gedaan gebruik makend van de nieuwe Enphase Microinverters. Microinverters of Microomvormers worden elk gecombineerd met een zonnepaneel, en leveren 220 volt aan een verzamelkabel dat direct aan de electra van het huis kan worden aangesloten. De gegevens over productie worden via de 220 verbinding gecommuniceerd naar de zn. Envoy, die deze zelfs naar de gratis gegevens site van Enphase kan uploaden.

De bovenstaande foto is van de Enphase 215, die geschikt is voor panelen van maximaal 250 Wp output (60 cellen). Wij hebben voor dit project 240 Wp panelen gebruikt. 

Schaduw en multistring configuraties 

De micro omvormers hebben als eerste voordeel dat ze schaduw effecten (die er niet zouden moeten zijn) lokaliseren tot uitsluitend de getroffen panelen. In een situatie waarin zeg 9 tot zelfs 12 panelen 1 string vormen kan schaduw op een paneel de hele string blokkeren.  Microomvormers zijn dus ook voordelig als uw dak oppervlakken uit meerdere vlakken bestaat waar op verschillende delen van de dag de zon op staat. Panelen onder de ideale hoek en onder een iets minder ideale hoek zitten elkaar niet dwars.

Module, Enhpase microomvormer en 220 Volt wisselstroom verbindingskabel 

Snelle installatie 

Door de opbouw van het systeem is installatie eenvoudiger. U hoeft alleen een geaard aansluit punt te hebben waar het kabel van de omvormers het huis binnen komt. De rest gebeurt buiten. Wel is het verstandig een twee polige schakelaar te monteren zodat het systeem kan worden losgekoppeld voor onderhoud en andere werkzaamheden. Bijna plug and play.

Uitbreidbaarheid

Micro omvormer systemen zijn uitbreidbaar zolang er ruimte is. Het enige dat hoeft te gebeuren is het verlengen van het kabel, en de opstelling van een extra paneel en omvormer. Dit kost momenteel ongeveer 450,- Euro. U kunt uw systeem dus gaandeweg uitbreiden. De Envoy module (zie hieronder) kan met tot 250 microinverters communiceren, is dus goed voor 60-75 kWp.   

De Envoy kan met internet verbonden worden dmv een ethernet kabel. De zogenaamde ‘Enlighten’ website toont gedetailleerde informatie over elke module en de productie van uw systeem. Via deze link kunt u bestaande systemen bekijken die hun gegevens hebben vrijgegeven.


Klik op afbeelding voor groter formaat.

Hieronder een overzicht van enphase installaties in de regio Den Haag..


Klik op afbeelding voor groter formaat.


Enphase micro omvormer van dichtbij.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *