To our Podcasts

Wie betaalt?

Wie denkt dat het klimaat probleem verdwenen is omdat de media tot stilstand zijn gekomen bij wat foutjes in het IPCC rapport heeft het mis. Het probleem is alleen maar serieuzer geworden. Daarom nog even twee stukjes informatie die vooral voor nederlanders van belang zijn.

De voorspellingen omtrend de zeespiegel

Het effect op Nederland

De rijzende zeespiegel

Nu ligt al een groot deel van Nederland onder de zeespiegel, en de aangegeven verandering is eigenlijk niet te bestrijden met maatregelen. Alle maatdregelen zijn er op gericht om de uiteindelijke stabiele hoeveelheid broeikasgassen lager te laten zijn. Waarom? Omdat het nu bereikte niveau al desastreuze gevolgen zal hebben. Dit probleem zal in ons leven niet verdwijnen, en deste eerder we ons ertegen in stelling brengen, deste beter. 

De media houden ons dom

Het is tijd de media harder terecht te wijzen op hun schijnneutraliteit. Het heeft een merkbare impact op de bereidheid van het publiek tot actie. Dit bleek op een neiuwe tentoonstelling van Shell in London. In een Reuters artikel hierover wordt vastgesteld dat een groot deel van de bezoekers aan het bewijs van mens gedreven klimaatverandering twijfelt. In het artikel worden weer dezelfde twee gebeurtenissen aangehaald die volledig in het niet vallen bij al het bewijs van onze noodlottige toekomst.

"Late last year, the scientific data behind
climate change was called into question after hacked e-mails from a
British university were seized upon by skeptics as evidence that the
case for global warming had been exaggerated.
"

Waarom wordt dat herhaald? Er is een officiele conclusie dat uit de emails niks bijzonderders bleek dan dat de temperatuur trend echt is.

"Then in January, an error saying that Himalayan
glaciers could melt by 2035 — a major exaggeration of the thaw —
exposed shortcomings in how a U.N. panel of climate scientists checks
its sources. This led to calls for reforms of the panel that shared the
2007 Nobel Peace Prize.
"

Ja en? Ik zeg hier dat de media een heldere communicatie van het klimaat probleem ondermijnen door steeds weer onbewezen en irrelevante aantijgingen van onwetenschappelijke goed gesponsorde ‘klimaatsceptici’ te herhalen. Zal deze aantijging over twee jaar nog worden aangehaald?

"In 2010 a dutch blogger accused the media of having a sponsored bias toward undermining government aknowledged climate problem by repeating irrelevant and unproven aligations doubting its validity. This has since been proven to be the case."

Nee. Dat zal niet snel gebeuren. Niemand betaalt.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *