Electriciteits Opslag Mythe Doorbroken

Greencheck doet onderzoek naar technologie die niet wordt gebruikt. Vaak is dat omdat de cashflow waarde van een techniek relatief laag is, dwz het zijn oplossingen met lage kosten en weinig onderhoud die de crediteuren op den duur overbodig maken. Dat gaat niet zolang deze het voor het zeggen hebben. Daarom zijn zonnepanelen ook decennia lang bestreden. 

Domme accu 

Een van de belangrijkste argumenten waarom we aan grote electriciteits centrales vastzitten is vanwege de variabele aard van de opgewekte energie. Wind en zon schijnen niet voortdurend, en we gebruiken veel stroom als de zon niet schijnt. Dat is een mythe en dat is hier al vaak gezegd. Waarom? Omdat uw loodaccu natuurlijk maar een schijntje kost, om te beginnen. Het ding wodt opzettelijk niet gerecycled, wat kan natuurlijk. Als je dat zou doen wat zou dan de economische schade zijn van loodzuur accu’s? Nul, want het proces van recycling van lood is energetisch niet duur. Economische wetten verplichten ons die optimalisatie te negeren, de lood producenten en mijnen leveren veel cashflow.

De duurzame economie heeft geen grote energie cashflow. Er is daarmee geen basis voor een belangrijk en invloedrijk bankwezen

Batterijen die langer meegaan zijn uit en boze. Liefst zijn ze ook nog toxisch, want dat voegt meer toe aan de specialistische aard van het ding, de magie, het voorkomt pottekijkers en experimenten. De lood accu kan al worden verbeterd door een electrode door koolstof te vervangen, dan wordt het deels een ultracapacitor. Maar je kunt ook beide electroden door koolstof vervangen en dan krijg je een flow battery. Een accu met arbitrair hoge capaciteit. Helaas zijn deze apparaten of zeer hoog geprijst (wederom een truc om magie te creeren), of ze worden in onderzoek gehouden, gemisrepresenteerd en weggedrukt met smaad. De Nickel IJzer/Edison batterij is een voorbeeld hiervan. Deze gaat te lang mee.


Greencheck is de enige die publiceert over de soluable lead flow battery, een normale accu met willekeurige opslag capaciteit (Pletcher bron)

Zoals al vaker is gebeurt was greencheck al een tijdje op zoek naar bewijs van een optie die op basis van bestaande batterij technologie de weg zou openen naar meer opslag capaciteit. En na veel zoekwerk vonden we vandaag het bewijs. Opslag van electriciteit, met name piek opbrengst, kan voor ongeveer 60 Euro/kWh, en met verbeteringen willekeurig lange perioden. De techniek is bekend, uitvoerig getest, het aantal cycles van de techniek loopt voorbij de 40.000. Gamechanger. Game over smartgrid. Ze kunnen in Nederland gefabriceert worden. Welk metaalbedrijf wil innoveren en Greencheck.nl een up front fee en percentage bieden? info@greencheck.nl

Sandia paper on SLFB

Arpa page, with nuclear magic spell

Leave a Reply