To our Podcasts

Raport Fukushima : Kernramp Was Mensenwerk

Mensen kunnen niet omgaan met kernenergie. Je kunt zeggen dat het toch lang goed kan gaan, maar dat kan iemand die russische roulette speelt ook. Een nieuw rapport over de kernramp van Fukushima laat geen twijfel bestaan over de oorzaak. 

"The … Fukushima Nuclear Power Plant accident was the result of collusion between the government, the regulators and Tepco, and the lack of governance by said parties,"  (bron)

Het lijkt waarschijnlijk dat de ramp alleen door de aardbeving, niet de tsunami, veroorzaakt werd, en dat is onacceptabel wanneer je goed weet dat aarbevingen vaak voorkomen. 

"Regulators, it said, had been reluctant to adopt global safety standards that could have helped prevent the disaster

Er waren zulke goede banden tussen de regulator en de mensen van de ‘nuclear village’..

"Over de hele linie stelde de commissie onvergevelijke nalatigheid en arrogantie ongepast in de kernindustrie. Signalen werden genegeerd en de  publieke veiligheid geminacht."

Onderstaand praatje over Thorium reactoren is meteen een goede opsomming van de nadelen van kenrenergie. Het ook verbazend dat er kennelijk een technologie was die de huidige domme centrales had kunnen voorkomen (waren ze winstgevender om te bouwen?), en dat we met thorium (theoretisch) energie zouden kunnen opwekken waarmee we CO2 zouden kunnen afvangen. Gezien de recente aankondiging van solar CSP projecten in het Midden Oosten lijkt het echter niet nodig om op Thrium te wachten, en zal het tzt te omslachtig zijn om er nog aan te beginnen. 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/1/8/greencheck.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *