Koop nu, Installeer later?

De meeste mensen weten dat er een subsidie voor een PV installatie geldt van maximaal 650 Euro. Deze pot en de aanmeld website staat/stond onder hoge druk, en misschien zijn de 3000 aanvragen door een vervelende woningcorporatie opgeslokt,(iets dat alleen kan door de facturen te antedateren, wat toch niet de bedoeling kan zijn van de regeling), dan geldt nog steeds het btw voordeel tot 1 september. Tot die datum is de btw 19%, daarna 21%.

 Drie fasen PV systeem aanschaf

  • Inschatting van uw budget, opbrengst en evt lening en plaatsings mogelijkheden
  • Aanschaf systeem en evt voorbereiden electrische aansluitng, certiq etc.
  • Installatie systeem, financieel voordeel

Misschien is het u ook opgevallen dat de installatie kosten een apart verhaal zijn tav het systeem. U koopt eigenlijk een standaard pakket, omvormer, panelen, kabels, klemmen en steunen, voor het gewenste aantal panelen. Daarna wordt dit systeem geinstalleerd, iets waar bouwkundig inzicht en efficiente organisatie van bv steigers, ladders, etc voor nodig is. De kosten van dit onderdeel beginnen bij 400 Euro, vaak ~50 Euro per paneel, dwz ~1,5 jaaropbrengst.

De prijs van normale panelen ligt rond de 500 Euro incl. per paneel 

Misschien komt het beter uit om de panelen als kit aan te schaffen en deze later te installeren, zo pakt u nog wel het BTW voordeel voor 1 september mee. Mocht dit interessant zijn dan kunt u altijd een email sturen aan info@greencheck.nl, voor een inventarisatie van de opbrengst en de aanschaf van een passende kit.

Leave a Reply